Kinderfeestjes

Bij een kinderverjaardag hoort onvermijdelijk ook het kinderfeestje. Meestal beginnen kinderen op hun vijfde verjaardag met het vieren van een kinderfeestje. Dan zijn ze een jaartje op de basisschool en hebben ze vriendjes en vriendinnetjes gemaakt met wie ze hun verjaardag willen vieren. Wat te doen op zo’n feestje? Dit hangt in de eerste plaats helemaal af van de leeftijd van de jarige. Bij jonge kinderen is het van belang het feestje niet te lang te laten duren. Voor de jarige is het feestje vaak erg vermoeiend en intensief. Stem ook de spelletjes en activiteiten die je doet af op de leeftijd. Bij jongere kinderen kunnen de spelletjes bijvoorbeeld nog niet te ingewikkeld zijn. Ook is het handig de tijdsduur van het feestje eerst niet te lang te maken. Om het voor iedereen gezellig te houden is een uur of twee of hooguit drie meer dan genoeg.

Ook kan je kiezen het feestje bij je thuis of buiten de deur te houden. Een feestje thuis levert je wat meer organisatie op. Wat gaan we doen, welke spelletjes, is er een thema? Op zich is het handig het feestje aan een thema op te hangen. Natuurlijk zal het thema afhangen van de smaak van je kind. Voor meisjes is het bijvoorbeeld leuk om een prinsessenfeestje te houden. Je kan de meisjes verkleed laten komen en ze allerlei spelletjes in het thema laten doen. Ook leuk is om ze eerst elkaar te laten opmaken en dan een gezamenlijke foto te maken. Als je in het bezit bent van een fotoprinter kan je de foto gedurende het feestje afdrukken en die als afscheidscadeautje meegeven. Activiteiten als prinsessencakejes versieren passen uitstekend in dit thema.

Voor jongens is het piratenthema erg geschikt. Zet buiten een aantal piratenspelletjes uit. Dit kunnen gewone spelletjes zijn, maar dan gegoten in het piratenthema. Ook hier is een groepsfoto, zeker als alle piraatjes ook verkleed zijn, erg leuk als aandenken. Als iedereen moe is, kun je het feestje afsluiten met wat te eten. Voor de meisjes kun je bijvoorbeeld pannenkoeken bakken die ze zelf mogen versieren. Voor de jongens is het patat op tafel eten altijd een grote hit. Hierbij dek je de tafel met een afneembaar zeil en worden de patat en sauzen gewoon op de tafel gelegd. Iedereen mag met z’n handen van de tafel eten. Succes gegarandeerd! Op kinderfeestje-thuis.net kun je meer thema’s vinden.