Verjaardagstaart

Bij een verjaardag hoort verjaardagstaart. En zeker bij een kinderverjaardag hoort een taart met kaarsjes. En dan proberen in één keer uit te blazen onder luid applaus van de omstanders. Tegenwoordig kan je taarten in alle soorten en maten krijgen in winkels en warenhuizen. Ook een foto op je taart behoort tot de mogelijkheden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een leuke vakantiefoto van je kind. Wat zullen ze verrast zijn als ze zichzelf terug zien op de taart. Je kan ook proberen er zelf één te maken. Het zelf maken van cupcakes en taarten is tegenwoordig erg hip. De benodigdheden, zoals marsepein, versieringen en dergelijke zijn dan ook heel makkelijk te krijgen. Ook de bakvormen en benodigdheden zijn in alle soorten en maten te krijgen.

Op zich hoeft het niet zo moeilijk te zijn. De basis van dit soort taarten is meestal hetzelfde. Het komt aan op je creatieve vermogens om hem te versieren en af te maken. Op deleukstetaarten.nl en zoetwithlove.nl kun je tips opdoen over hoe je de taart kan bakken en decoreren. Ook worden er wel eens workshop en cursussen gegeven in hoe je zelf een verjaardagstaart kunt maken. Leuk om te doen en lekker om na afloop te eten! Denk ook eens aan het maken van taarten als activiteit op een kinderfeestje.

Zo kun je je taart helemaal in het thema gieten dat je kind leuk vindt. Een taart met als thema Dora of prinsessen bijvoorbeeld. Of een taart met Superman en Spiderman, voor je eigen kleine superheld. Dit vinden ze vaak geweldig en je verrast je visite er ook enorm mee. Vergeet vooral niet een foto te maken voordat je hem aansnijdt en wees trots op wat je hebt gemaakt. Natuurlijk kun je als je wat krapper in je tijd zit of nu eenmaal niet zo’n keukenprinses bent, zo’n taart ook bestellen. Je overlegt welk thema de taart moet krijgen. Meestal kan je ook zelf beslissen welk smaakje de taart moet krijgen. Ook ben je erg flexibel in de grootte. Er zijn vele bedrijfjes te vinden die de prachtigste taarten maken voor een niet eens zo’n heel hoog bedrag. Op deze manier is de verjaardagstaart eigenlijk ook al een verjaardagscadeau op zichzelf. Je kinderen zullen er elk jaar weer opnieuw om vragen.